5 міст області приймуть 1900 тонн відходів зі Львова.

 

Станом на сьогодні, 27 березня, укладено угоди з п’ятьма містами у Львівській області на вивезення 1900 тонн ТПВ зі Львова, інформує прес-служба ЛМР.

 

Як повідомили у департаменті житлового господарства й інфраструктури ЛМР, станом на сьогодні в місті вдалося частково очистити майданчики від сміття. Однак ще орієнтовно 165 майданчиків – 15% – є перевантаженими.

 

«Угоди, які укладені з полігонами у Львівській області, не є довготривалими та передбачають співпрацю на певну кількість тонн ТПВ. Станом на сьогодні – це угоди з п’ятьма містами у Львівській області на 1900 тонн ТПВ. Відтак ситуація, коли велика кількість майданчиків переповнена, може повторитися вже невдовзі», – йдеться у повідомленні.

 

Водночас голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив сьогодні, 27 березня, що сміття зі Львова не можуть вивозити два перевізники і це схоже на спеціально влаштовану диверсію, передає Справжня варта.

 

«Станом на сьогодні сміття з міста Львова не можуть вивезти дві компанії – комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс" і чітко координована Львівською міськрадою фірма "Грінера Україна". Я був подивований, коли вивчив цю ситуацію. Таке враження, що місто саме не хоче бути очищеним від сміття», – сказав Олег Синютка.

 

Голова ЛОДА додав, що одній із фірм була надана можливість вивозити сміття у таке місце, де його приймають на належний полігон, але цього не робиться.

 

«Так виглядає, що це спеціальний саботаж і місто спеціально це робить», – зазначив Олег Синютка.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий нині ж висловився про діялнку, яку запропонувала місту ОДА під сміттєпереробний комплекс, пише ЛП.

 

«Це має бути не така пропозиція, яку ми отримали по Добрянах. Наша делегація там була, люди дуже і дуже негативно налаштовані. Тому я вважаю, що має бути спільна позиція облдержадміністрації, облради та міста. Тобто вони повинні нам надати ділянку, яка 100% буде готова, щоби там облаштувати полігон. І ця ділянка має бути погоджена з населеними пунктами. Місто не може вирішувати проблему за його межами», – заявив Андрій Садовий.

27.03.2017