Прокуратура відкрила провадження через смерть 2-х в’язнів у Львівському СІЗО.

 

Низку порушень виявила прокуратура при перевірці медичних частин установ виконання покарань області та міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при львівській УВП №19, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Так, штати медичних частин Личаківської ВК №30, Сокальської ВК №47, Дрогобицької ВК № 40 та міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській УВП №19 недоукомплектовані. Вакантними залишаються посади лікарів – рентгенолога, фтизіатра, провізора, анестезіолога, отоларинголога, гінеколога, терапевта, психіатра, що призводить до неналежної фахової та своєчасної медичної допомоги ув’язненим.

 

Не повною мірою отримують медичну допомогу в’язні, хворі на ВІЛ/СНІД. Так, встановлено, що в низці випадків упродовж тривалого часу засудженим не проводили необхідних обстежень з виявлення у них ВІЛ-інфекції, що може призвести до несвоєчасного лікування таких хворих.

 

У більшості виправних установ прокурори виявили ліки без сертифікатів виробника, зі закінченим терміном придатності або які є забороненими для реалізації, зберігання та застосування.

 

Водночас виявлено факти неналежного виконання лікарями міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській УВП №19 своїх службових обов’язків, що спричинило смерті хворих в’язнів.

 

Це стало підставою для реєстрації двох кримінальних проваджень за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).

 

Загалом за результатами проведених перевірок органи прокуратури Львівської області внесли сім вказівок, дві з яких – керівництву Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, які перебувають на розгляді.

 

Як повідомляв Z, начальника Львівської УВП №19 (Львівське СІЗО) підозрюють у хабарництві.

27.03.2017