Шевченко: У матчі з Хорватією важить не лише результат, а й красива гра.

 

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко заявив, що в матчі відбіркового циклу на чемпіонат світу 2018 року проти Хорватії для нього є важливим не лише хороший результат, а й красива гра.

 

Про це Шевченко сказав на прес-конференції в Загребі на стадіоні "Максимір", інформує УНІАН.

 

"Нам вдалося зробити певний мікроцикл, був збір, ми подивилися гравців. Плюс, ми можемо стежити за гравцями онлайн в клубах. Щодо професійної складової – команда готова. Всі гравці можуть виконувати свою роботу якісно. Щодо інших аспектів – психології і так далі – гра покаже", – сказав тренер.

 

"Завдання команди – створити певний пресинґ. У випадку зі збірною Хорватії, зона комфорту – середина поля. Ми мусимо обмежити суперника в цій зоні, створити йому певні незручності, тоді нам буде набагато легше досягти позитивного результату", – поділився тактичними ідеями Шевченко.

 

Щодо футболістів, у яких немає ігрової практики (багато гравців із основного складу зразка минулого року рідко грають за свої клуби), то Андрій Шевченко зауважив: "Ми дивилися на їхні фізичні та ігрові кондиції". "Щодо психологічного аспекту їхньої готовності до гри скажу так – я в них вірю".

 

"Результат дуже важливий. Домогтися результату вкрай важливо для нас у нинішньому становищі. Але разом із тим я проситиму гравців домогтися результату в хорошій, красивій грі", – підсумував Шевченко.

 

Матч Хорватія–Україна відбудеться 24 березня у Загребі на стадіоні "Максимір"; початок – о 21:45 за київським часом.

 

У групі I після чотирьох турів збірна Хорватія перебуває на першій сходинці з 10 пунктами (3 перемоги, 1 реміс). Україна йде другою з 8 очками (перемоги над Косово та Фінляндією, нічиї з Ісландією й Туреччиною).

 

24.03.2017