Суд вилучив у мисливців 39 тис. га землі.

 

20 березня Господарський суд м. Києва задовольнив позов Золочівської місцевої прокуратури до Львівської обласної ради, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Перемишлянського районного товариства мисливців і рибалок «Лісівник» щодо законності надання та використання 13,3 тис. га мисливських угідь, з яких 7,3 тис. га польових, 5,9 тис. га – лісових і 83,8 га водно-болотових угідь, що розміщені на землях дев’яти місцевих територіальних громад, чотирьох агропідприємств та двох лісгоспів, повідомили в прокуратурі Львівської області.

 

«Рішенням суду повністю задоволено позов місцевої прокуратури, визнано незаконним та скасовано рішення Львівської обласної ради, яким надано вищевказані мисливські угіддя в користування Перемишлянського районного товариства мисливців та рибалок "Лісівник", а також – недійсним укладений на його підставі договір про умови ведення мисливського господарства», – ідеться в повідомленні.

 

«Крім того, рішенням Господарського суду м. Києва задоволено позовну заяву Городоцької місцевої прокуратури, подану з аналогічних підстав про визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради в частині надання в користування Мостиському товариству мисливців і рибалок у Львівській області 25,5 тис. га мисливських угідь терміном на 15 років, що розташовані на території восьми сільських рад.

 

Вищезазначені рішення Львівської обласної ради оскаржено через численні порушення вимог чинного законодавства, які були допущені під час їх прийняття», – додали в прокуратурі.

 

Таким чином завдяки втручанню прокуратури Львівської області після набрання законної сили цих судових рішень буде повернено з незаконного користування майже 39 тис. га земель.

 

Зараз на розгляді в суді перебуває ще дві позовні заяви органів прокуратури області з аналогічних питань.

 

 

22.03.2017