Через невивезене сміття можуть припинити навчання у школах і садочках, – Галина Слічна.

 

За словами директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галини Слічної, 59 з 413-ти переповнених сміттєвих майданчиків розташовані на території навчальних закладів, сміття звідти не вивозили вже місяць. Це може бути приводом для тимчасового припинення навчального процесу у Львові, інформує Zaxid.net.

 

«Достатньо серйозною є проблема з вивозом сміття з територій шкіл, дошкільних навчальних закладів та закладів охорони здоров’я. Впродовж 3–4 тижнів сміття у навчальних закладах накопичувалось і наразі ми маємо 59 таких майданчиків на території навчальних закладів Львова. Можливості вивозити сміття ми не маємо. При плюсовій температурі ці відходи розкладаються, а це проблема погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації у Львові», – каже Галина Слічна.

 

Йдеться про 29 шкіл та 30 міських садочків. Найгірша ситуація з вивозом сміття з території навчальних закладів у Франківському районі – 19 майданчиків, у Шевченківському та Залізничному районах – по 13 маданчиків.

 

Галина Слічна зазначила, що рішення про тимчасове припинення навчання має ухвалювати комісія з надзвичайних ситуацій, найближче засідання якої має відбутися 21 березня.

 

«Якщо є така загроза, навчальний процес повинні припинити. Якщо буде потепління, то це є загрозою. Сьогодні вночі ще була мінусова температура, сміття замерзло, а вдень розмерзається; однак якщо буде потепління, то це буде погано», – каже Галина Слічна.

20.03.2017