У міськраді через проблеми зі сміттям пропонують закрити продовольчі ринки.

 

Управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради пропонує закрити продовольчі ринки міста, заявив керівник управління Сергій Бабак, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Інший варіант для міста, за словами Сергія Бабака, – зменшити продукування біологічних відходів.

 

«Хочу звернути увагу, що перевантаження на деяких майданчиках є тритижневим. І ситуація набуває загрозливого характеру. Тому є кілька пропозицій: перше – разом із муніципальною дружиною організувати чергування на в’їздах в місто з метою недопущення завезення сміття з інших міст Львівської області на територію міста Львова.

 

Друге – враховуючи, що на сільськогосподарських ринках міста Львова продукується велика кількість біологічних відходів, обмежити чи тимчасово призупинити роботу продовольчих ринків у місті, тому що сміття з них просто нема куди вивозити», – запропонував Сергій Бабак.

 

Під час засідання комісії ТЕБ і НС ситуація з вивезенням сміття зі Львова була визнана критичною. Також учасники засідання наголосили, що через потепління наслідки переповнення контейнерних майданчиків можуть стати катастрофічними. Станом на зараз переповненими є 28% майданчиків ТПВ – понад 330.

17.03.2017