Кремль "спихає" листа Януковича на мертвого Чуркіна.

 

Адміністрація президента Росії заявляє, що лист Віктора Януковича із закликом ввести російські війська в Україну у березні 2014 року офіційно не надходив до Кремля.

 

Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє аґенція "Інтерфакс".

 

"Штука в тім, що жодного листа офіційно в адміністрацію президента не надходило. Жодного подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося", – сказав Пєсков.

 

Речник не став коментувати ремарку про те, що постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, говорив про наявність такого листа і про те, що він уповноважений його оголосити. "Того я не знаю. Я можу лише коментувати ситуацію де-факто і де-юре, тобто те, що я вже сказав", – зазначив прес-секретар.

 

Нагадаємо, Росія та Віктор Янукович віднедавна почали заперечувати наявність офіційного звернення про введення російських військ в Україну. Янукович каже, що то була просто заява.

 

Генеральна прокуратура України вважає лист від Януковича одним зі стрижневих доказів про державну зраду з боку горе-президента. ГПУ отримала від офісу ООН офіційні копії документів, котрі надавав у 2014 році покійний Віталій Чуркін.

 

16.03.2017