Світовий банк даватиме мікрокредити на бізнес переселенцям, безробітним та малозабезпеченим громадянам.

 

У Львівській області реалізовуватимуть пілотний соціальний проект Світового Банку із кредитування мікробізнесу. Він діятиме до 2018 року, а на його реалізацію передбачено близько 20 млн грн.

 

Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки із координатором проекту директором Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Еллою Лібановою. Цей проект також планують реалізовувати на території Харківської та Полтавської областей, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

Проект полягає у наданні безвідсоткових кредитів на започаткування власної справи для малозабезпечених громадян, безробітних, а також внутрішньо переміщених осіб. Максимальна сума такого кредиту становитиме 60 тис. грн.

 

Під час розмови сторони підтвердили бажання якнайшвидше розпочати роботу над реалізацією цього проекту. Олег Синютка запропонував для кредитування мікробізнесу насамперед розглянути агропромисловий сектор. На його переконання, саме ця галузь є чи не найперспективнішою на Львівщині. Для прикладу він навів можливість розвитку невеличких господарств і сімейних ферм.

 

За словами Елли Лібанової, вже невдовзі у Львові відкриють представництво проекту, яке координуватиме діяльність із кредитування. Вона також додала, що наразі тривають підготовчі роботи, після завершення яких уже можна буде говорити про офіційний старт.

10.03.2017