Марійський духовний центр запросив у гості Папу Римського Франциска.

 

Глава Ватикану отримав запрошення відвідати Марійський духовний центр у селі Зарваниця Теребовлянського району Тернопільської області, інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської архієпархії.

 

Папа Римський Франциск 26 лютого прийняв делегатів Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ: ректора Марійського духовного центру «Зарваниця» о. Володимира Фірмана та судового вікарія Тернопільсько-Зборівської архієпархії о. Романа Дутчака.

 

Священики від імені Архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) подякували понтифіку за дар чудотворної ікони Лику Христового, що 11 днів перебувала на Тернопільщині.

 

«Його святість з великою радістю сприйняв той факт, що вшанувати святу реліквію часів Ісуса Христа прибуло за всі дні близько 400 тисяч вірних. Ми також передали найщиріші вітання та глибоку вдячність від Митрополита Василія і запросили Святішого Отця відвідати Зарваницю, яка входить до 20 найбільших Марійських центрів Європи», – розповів о. Володимир Фірман.

 

Також священики висловили вдячність Папі за молитву та підтримку українського народу в ці нелегкі часи та подарували ікону Спаса Нерукотворного, яку написав Микола Шевчук на Другому всеукраїнському пленері іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017».

01.03.2017