СБУ шукала сепаратизм у Рівненській та Житомирській облрадах.

 

Працівники Служби безпеки України провели обшуки у Рівненській обласній раді в рамках кримінального провадження, оголошеного генпрокурором Юрієм Луценком і головою СБУ Василем Грицаком, про викриття аґентурної мережі російських спецслужб, які займалися дестабілізацією ситуації в Україні.

 

Про це повідомила прес-служба СБУ Рівненщини.

 

"Правоохоронці вивчають документи, згідно з якими на розгляд [обласної] ради у 2016 році окремими депутатами виносилися питання, які порушують Конституцію", – повідомили у прес-центрі.

 

Офіс СБУ нагадує, що діяльність проросійських аґентів була спрямована на "лобіювання штучних ініціатив федералізації України, створення так званих спеціальних економічних зон, виборності губернаторів та керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв’язків з Росією та надання російській мові особливого статусу".

 

Про результати слідчих дій СБУ пообіцяла поінформувати згодом.

 

Напередодні СБУ також провела обшуки та виїмку документів у приміщенні Житомирської обласної ради.

 

"Обшуки – у межах виконання доручень слідчого у кримінальному провадженні. Про це кримінальне провадження йшлося у вівторок, під час спільного брифінгу голови Служби безпеки та генерального прокурора. Обшуки здійснюються відповідно до Кримінального процесуального кодексу. Повідомлялося про певні викриті порушення та відкриті кримінальні провадження. Кримінальне провадження розслідує Генпрокуратура", – прокоментувала керівник прес-служби управління СБУ Житомирщини Ірина Мартинюк, згідно з повідомленням "Укрінформ".

 

24.02.2017