Гройсман розпорядився виділити місту нову ділянку під сміттєвий комплекс.

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпорядився виділити Львову іншу земельну ділянку для сміттєпереробного комплексу навзамін ділянці в Яворівському районі, яку забракувала науково-експертна комісія на чолі з академіком Ігорем Юхновським.

 

Про це голова уряду повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook:

 

«Враховуючи ситуацію, яка складається, і виходячи з того, що проблему потрібно нарешті вирішити, я уже звернувся до голови ОДА Олега Синютки з проханням допомогти пану Андрію вибрати іншу ділянку, а його самого я б просив пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми», — написав Володимир Гройсман.

 

«Не ставлячи жодним чином під сумнів високий професійний рівень членів науково-експертної групи, хотів би зазначити, що ключовим для того, щоб оцінювати придатна ділянка чи ні, є очевидно питання, які технології поводження з ТПВ планується застосовувати.

 

Якщо мова йде про просте складування сміття, як це відбувалось на більшості українських сміттєзвалищ, у тому числі і у Грибовичах, то будь-який новий полігон буде такою ж потенційною екологічною загрозою, як і ті, які уже існують», — додав прем’єр-міністр.

 

Він також навів приклад швейцарського міста Цюріх, де два сміттєпереробні комплекси розташовані поряд із житловими будинками.

23.02.2017