Трамп звинуватив Обаму в потуранні анексії Криму.

Чинний президент США заявив, що Кремлю вдалося окупувати Крим через м'якотілість зовнішньої політики попереднього глави Білого дому.

 

 

У своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter президент США Дональд Трамп написав у середу, 15 лютого: «Крим був узятий Росією під час президентства Обами. Обама був занадто м'який з Росією?» (Crimea was TAKEN by Russia during the Obama Administration. Was Obama too soft on Russia?).

 

Нагадаємо, що напередодні, 14 лютого, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що президент США Дональд Трамп очікує від Російської Федерації повернення Криму Україні. «Президент Трамп дуже чітко дав зрозуміти, що він очікує від російського уряду деескалації насильства в Україні й повернення Криму», – повідомив Спайсер на щоденному брифінгу. У той же час, підкреслив він, президент США прагне добрих відносин з Росією і очікує на них.

 

Кремль же своєю чергою заявив, що не бажає обговорювати зі США питання повернення Криму. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи заяву Шона Спайсера, зазначив: «Це тема не обговорюватиметься, бо вона не може обговорюватися. Росія не обговорює питання, пов'язані зі своєю територією, зі зарубіжними партнерами».

 

Нагадаємо, що Москва окупувала й анексувала Крим наприкінці лютого – на початку березня 2014 року. У грудні 2016 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій Росію названо «державою-окупантом», а півострів – як «тимчасово окупованою територією».

15.02.2017