Податківці підозрюють фірму нардепа Шевченка у завищені цін на ремонти доріг на 25 млн.

 

Державна фіскальна служба підозрює посадовців ТОВ «ПБС» в завищенні вартості робіт з ремонту двох трас в Івано-Франківській області на 25,1 млн грн, ідеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду, інформують Наші гроші.

 

Фіскали підозрюють, що протягом 2015 року «ПБС» при ремонті траси Н-09 Мукачеве-Львів завищило ціни на щебінь, бетон, бітум та бітумну емульсію на 22 млн грн. До того ж, будматеріали за завищеними цінам були придбані у низки пов’язаних фірм.

 

Крім того, в 2016 році «ПБС» виконувало ремонт траси Н-10 Стрий-Мамалига. ДФС підозрює, що фірма через торгівельні операції з пов’язаними підприємствами завищила ціни на дорожній бітум на 3,1 млн грн.

 

З матеріалів суду відомо, що нині Державна аудиторська служба проводить перевірку Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області, яка виступала замовником робіт та перевіряла їх якість і ціну. В суді фіскали попросили продовжити термін перевірки, суд це клопотання задовольнив.

 

Фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався від «Блоку Петра Порошенка», а потім вийшов із фракції. Раніше він керував курортом «Буковель», що належав Геннадію Боголюбову та Ігорю Коломойському. Курорт був в заставі «Приватбанку», який націоналізовано у грудні.

13.02.2017