Парламент Венесуели виступив проти оборудки з «Роснефтью».

У четвер, 9 лютого, депутати Національної Асамблеї ухвалили резолюцію проти продажу акцій концерну Petromonagas російській нафтовій компанії.

 

 

Справа в тому, що «Роснефть» придбала минулого року за 500 мільйонів доларів 23,3 відсотка акцій Petromonagas – спільного підприємстві з державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA. Таким чином російська компанія збільшивши свою частку в підприємстві з 17-и до більш як сорока відсотків.



У своїй резолюції Національна Асамблея Венесуели назвала «зрадою» продаж державної власності урядом. Відтак депутати вимагають скасування контракту з росіянами – повідомило венесуельське видання Universal.

 

Парламентар Еліас Мата повідомив колег, що, вивчивши це питання, комітет з нафти й енергетики, дійшов висновку, що відбулося явне порушення Конституції країни. А саме норми про те, що будь-який державний контракт з іноземними компаніями повинен бути схвалений парламентом. Депутат поскаржився, що глава PDVSA Еулохіо дель Піно навіть не проконсультувався зі законодавцями. Еліас Мата також зазначив, що сума в 500 млн доларів, виплачена за акції, є мізерно малою.

 

Підприємство Petromonagas розробляє нафтової пояс річки Оріноко. На даний час компанія видобувається понад 130 тисяч барелів надважкої нафти на добу.

10.02.2017