Ципрас сказав Порошенкові, що санкції мають бути із діалогом.

 

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що запроваджені проти Росії санкції мусять бути спрямовані на те, щоб посадити РФ за стіл переговорів і знайти шляхи вирішення конфлікту з Україною, а не бути покаранням.

 

Про це Ципрас заявив на спільній із Петром Порошенком прес-конференції у Києві, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ми запроваджуємо санкції, щоб поговорити і знайти шляхи вирішення питання", – сказав Ципрас, додавши, що санкції вплинули і на економіку Греції.

 

"З одного боку, ми розуміємо потребу в тому, щоб було вироблено певну реакцію на події, але з іншого боку, ми вважаємо, що всі санкції мають супроводжуватися певними заходами, ми маємо пропонувати певний вихід із ситуації, що склалася, ми маємо провадити діалог", – вважає політик.

 

Ципрас наголосив, що не "можна запроваджувати санкції просто як покарання, ми не хочемо цього і не говоримо про це".

 

Прем'єр Греції зазначив, що для його країни важливим є врегулювання ситуації на Донбасі – дипломатичним шляхом. "Ми обговорили питання врегулювання ситуації на Сході України. Ми, на жаль, зараз спостерігаємо певну ескалацію... Для нас дуже важливо, щоб було знайдено шляхи врегулювання ситуації на Сході, і ми вважаємо, що найкращим є дипломатичний шлях. Ми підтримуємо і завжди підтримували територіальну цілісність України, верховенство права, і необхідно знайти шляхи врегулювання цих питань з дотриманням міжнародного права", – зазначив Алексіс Ципрас, висловивши прихильність і мінським угодам.

 

Ципрас заявив, що Афіни зацікавлені в розвитку співробітництва із Україною, а зокрема причорноморськими регіонами. "Це зумовлено її історичними, культурними, економічними зв'язками із цими регіонами. Ми дуже зацікавлені, щоб вийти на розвиток тісніших зв'язків саме з причорноморськими регіонами", – сказав прем'єр Греції після зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

 

За словами Ципраса, обидві країни мають історичні зв'язки, і біля 100 тис. етнічних греків живуть в Україні; Греція зацікавлена в тому, щоб вони були у безпеці, враховуючи, що частина з них проживає в зоні конфлікту на Донбасі.

 

09.02.2017