Охорону Генконсульства Польщі посилять.

 

У Львові мають намір посилити охорону Генерального консульства Польщі, що напередодні зазнало акту вандалізму, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, інформує Вголос.

 

«Вчора я провів бесіду з керівником Національної гвардії України і, я думаю, що за результатами бесіди ми отримаємо відповідне клопотання від керівника НГУ і забезпечимо виконання додаткових заходів, які забезпечили б охорону і безпеку того чи іншого об'єкту», – зазначив Олег Синютка.

 

Голова ОДА переконаний, що напис, залишений невідомими на огорожі Генконсульства, є провокацією, «яку здійснили проросійські сили, щоб посварити українців і поляків».

 

«Я думаю, що це той же ланцюжок, який починається з Гути Пеняцької через Биківню і веде до польського консульства. І такі речі будуть провокуватися все частіше і частіше, тому що ми бачимо, що українська армія здатна відстояти свої кордони, а по-друге, ми бачимо прихильність України у виконанні мінських домовленостей. Тому будуть відбуватися провокації, щоб розворушити ситуацію на заході України», – сказав Олег Синютка.

 

Як повідомляв Z, вночі 8 лютого невідомі написали на огорожі будівлі Генконсульства Польщі у Львові «Наша земля», а на самій будівлі з'явилося кілька плям від червоної фарби.

 

В українському МЗС та в Посольстві Республіки Польща у Києві заявили, що цей акт вандалізму є провокацією, аби зіпсувати стосунки між двома країнами.

09.02.2017