У сім'ї нового начальника поліції – купа незадекларованого майна.

 

У співмешканки нового голови Національної поліції України Сергія Князєва знайшли незадекларовані квартири, елітний автопарк та купу земельних ділянок.

 

Про це пише повідомляє проект "Народне НАЗК".

 

У електронній декларації Сергія Князєва зазначено, що він володіє двома квартирами під Києвом: у Броварах та в селищі Чабани. Житло в Чабанах перебуває у спільній власності поліціянта з дітьми та Вікторією Князєвою. Вікторія також була прописана з Князєвим та його батьками у їхній квартирі в Білій Церкві. Водночас, в деклараціях за останні три роки Князєв не вказував родинні зв'язки із дружиною.

 

Згідно з реєстром нерухомого майна, в 2011 році Вікторія Князєва набула дві сусідні квартири в селі Чабани Київської області загальною площею в 130 квадратних метри. Одна з них вказана в е-декларації Сергія Князєва як спільна власність з родиною.

 

Вікторія Князєва також володіє нерухомістю в Києві. Їй належить 2 квартири в столиці, які вона придбала в 2011 та 2013 роках, на вулиці Гречка Маршала та на проспекті Петра Григоренка.

 

У 2014 році Князєва придбала ще одну квартиру площею 63,1 кв.м у місті Вишневе під Києвом. Ринкова вартість квартири в будинку складає приблизно 40 тисяч доларів.

 

Через місяць після придбання квартири у Вишневому Князєва набула квартиру в новобудові в селі Крюківщина Київської області. Житло площею 57,4 квадратних метра в цьому будинку наразі коштує 31 тисяч доларів.

 

У цей період Сергій Князєв керував управлінням карного розшуку ГУМВС Київщини.

 

За кілька місяців після призначення Сергія Князєва на посаду голови ГУНП Закарпаття (у липні 15 року) Вікторія Князєва придбала квартиру площею в 100 квадратних метри в Ужгороді на вулиці Петра Лінтура, 17. Ціна за подібну квартиру в будинку сягає приблизно 68 тисяч доларів.

 

Крім того, на Закарпатті Вікторія Князєва придбала житловий будинок площею 48 квадратних метрів та отримала право власності на земельну ділянку площею 0,2069 га. Цього ж року вона придбала земельну ділянку в селі Шаян Закарпатської області площею 0,08 га. Згідно з інформацією з кадастрової карти, частина цієї ділянки розташована в лісі.

 

А вже за місяць до повернення Сергій Князєва до Києва у вересні 2016 року Вікторія Князєва придбала земельну ділянку площею 0,1576 га у селі Літочки Броварського району. Цільове призначення – “для будівництва і обслуговування житлового будинку”. В цьому ж місяці Вікторія Князєва придбала ще одну ділянку площею 0,1118 га у Броварському районі, у селі Рожни, також для будівництва житлового будинку.

 

Крім того, Князєва володіє ділянкою в селі Лук’янівка Київської області. Ще одна ділянка Князєвої площею 0,2496 га розташована у селищі Сошники (Київщина). Згідно з інформацією кадастрової карти, половина цієї ділянки – ліс, інша половина – озеро.

 

Також Вікторія Князєва володіє автопарком: Volkswagen tuareg 2013 року випуску, Mercedes e350 2010 року випуску та Mercedes Vito 2011 року. Приблизна вартість автівок – 80 тисяч доларів.

 

Згідно з даними реєстру юридичних осіб, Вікторія Князєва ніколи бізнесом не займалась.

 

Кандидатуру Сергія Князєва на пост нового керівника Національної поліції запропонував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

У середу Кабінет міністрів проголосував за затвердження Князєва на посаді.

 

08.02.2017