У Донецьку вбили бойовика "Ґіві".

 

У Донецьку вбили бойовика терористичної організації "ДНР", керівника батальйону "Сомалі" Михайла Толстих на прізвисько Ґіві.

 

Про це повідомляє ria.ru.

 

Представники організації заявили, що Ґіві вбили у власному кабінеті пострілом із вогнемета "Шмєль". Вони вважають, що вбивство скоїли українські диверсанти.

 

Керівник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін заявив: українські правоохоронці мають підтвердження про смерть Толстих. "Можу сказати, що дійсно стався вибух там, де перебував терорист, він загинув... Я думаю, що терористи обрали собі такий шлях, тому це цілком логічний кінець. Всередині у них також є між собою неприязнь, борються за переділ сфер впливу, підприємства, які там залишилися", – сказав голова обласної поліції у коментарі телеканалу "112-Україна".

 

Натомість речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що вбивство Ґіві – це спроба дестабілізувати ситуацію в реґіоні. "Безумовно, ми сподіваємося, що є певний запас міцності, і тим, хто стоїть за такими вбивствами, не вдасться привести до подальшої ескалації. Тому що ситуація і без того залишається, на жаль, дуже напруженою у зв'язку з тими агресивними діями, котрі вживаються українською стороною", – заявив Пєсков.

 

Ґіві поряд із бойовиком Моторолою (убитий у жовтні 2016 року) – один із найбрутальніших воєнних злочинців у складі проросійських збройних формувань. Відзначився катуваннями українських солдатів і, згідно з інформацією української прокуратури, причетний до вбивств поранених і полонених.

 

В Україні не вірять, що вбивство Толстих вплине на функціонування незаконних збройних формувань. "З точки зору ослаблення тиску на Україну або боєготовності людських військ, створених за підтримки Росії, я б не радів. Це був тупий виконавець волі російських кураторів, який збирав людських покидьків з усієї Росії, налаштованих проти України людей, і кидав їх у бій проти наших солдатів, вони вбивали мирних громадян", – сказав народний депутат Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ.

 

08.02.2017