Аваков номінував на посаду голови Національної поліції Сергія Князєва.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков визначився з претендентом на посаду голови Національної поліції – він передав прем'єр-міністрові подання на призначення керівником НПУ начальника департаменту карного розшуку Сергія Князєва.

 

Про це Аваков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

"Я сподіваюся, що генерал поліції Князєв, маючи досвід роботи "на землі", високий особистий авторитет, зарядженість на реформи, чудовий службовий список у кримінальному розшуку і справжній бойовий досвід – найкраща кандидатура для голови Національної поліції", – прокоментував міністр.

 

Арсен Аваков нагадав, що кандидатуру Князєва визначили на консультативному конкурсі, котрий розпочався 15 грудня. На першому етапі "кастинґу" було 64 заявки – до конкурсу допустили 46 осіб. Після етапу тестування конкурсна комісія визначила 10 претендентів із найліпшими балами і відбула з ними співбесіду. Відтак журі запропонувало міністрові на вибір три кандидатури: Сергія Князєва, заступника начальника Національної поліції Костянтина Бушуєва та правника Андрія Вишневського.

 

Князєв починав кар'єру міліціонера у Білій Церкві у 1992 році у відділі охорони. Згодом перейшов у кримінальний відділ, дослужився до начальника кримінальної міліції міста, а пізніше очолив і міське управління МВС. Із 2008 року – керівник управління карного розшуку Київщини. З листопада 2014 року – в. о. заступника начальника міліції Донеччини, начальник кримінальної міліції. З липня 2015 року – начальник ГУ МВС Закарпаття. З квітня 2016 року – начальник поліції Рівненщини. З листопада 2016 року – начальник департаменту карного розшуку Національної поліції України.

 

08.02.2017