Бойовики обстріляли гуманітарний пункт – загинув рятувальник.

 

Внаслідок обстрілів Авдіївки у четвер пізно ввечері загинув водій аварійно-рятувального загону Сергій Горбань.

 

Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

 

Під час обстрілів важке поранення в живіт отримав начальник 15-ДПРЗ ГУ ДСНС Донеччини Дмитро Третейкін, котрого госпіталізували до реанімації.

 

Як поінформував нині вранці Чечоткін, підполковник живий, але перебуває у важкому стані. Вночі його прооперували. Чоловіка планують транспортувати літаком із Донеччини до Дніпра.

 

Вранці у п'ятницю голова Донецької обласної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що після нічних обстрілів є двоє загиблих: окрім військовика ДСНС, загинула місцева жінка. Також є троє поранених: офіцер ДСНС, іноземний фотокореспондент та мешканка, котра отримала легке поранення внаслідок попадання снаряду у п’ятиповерхівку та відмовилась від госпіталізації.

 

Напередодні перед північчю бойовики вдалися до масового обстрілу Авдіївки. Значна частина снарядів влучила у гуманітарну інфраструктуру. "Безтямні рашисти щойно жорстко обстріляли Авдіївку. Снаряди прицільно лягли в точки надання гуманітарної допомоги населенню. Обстріляли стадіон у центрі міста поряд із нами, де розташоване наметове містечко і пункти обігріву. Обстріляли школу №2, де був пункт прийому гуманітарної допомоги", – повідомляв Жебрівський.

 

Водночас, спікери бойовиків заявляють про обстріли у Донецьку.

 

Представник ОБСЄ Александр Хуг закликав до припинення конфлікту. "Нічні попадання в центр Донецька та Авдіївки – неприйнятні. СММ перевіряє повідомлення про численні жертви серед цивільних. Зупиніть вогонь!", – закликав заступник голови місії.

 

03.02.2017