Дві фірми хочуть будувати біогазову установку на місцевому полігоні ТПВ.

 

Сьогодні, 2 лютого, в Івано-Франківському комунальному підприємстві «Полігон» відкрили пропозиції від інвесторів, які хочуть здійснювати дегазацію сміттєзвалища з виготовленням електроенергії, передає Бліц-Інфо.

 

Зі слів директора КП «Полігон» Юрія Мороза, однією з основних проблем є накопичення газів на сміттезвалищі, що може становити небезпеку.

 

«У травні ми плануємо включити сортувальну лінію, і для її забезпечення енергією потрібна робота біогазової установки. Окрім того, в майбутньому ми очікуємо надходження коштів від роботи установки», – пояснив Юрій Мороз.

 

Свої пропозиції на конкурс подали дві фірми: ВАТ «ЛНК» (Київ) та ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» (Черкаси).

 

Обидві компанії подали конкурсній комісії пакет документів.

 

Тим часом ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» вже провела геологічні дослідження й уклала з «Обленерго» договір на прокладання електроліній до полігону ТПВ.

 

Юрій Мороз зазначив, що члени комісії знайшли в єдиному держвному реєстрі «цікаву» інформацію про одну з компаній, тож тепер ретельно перевірятимуть все.

 

Заступник директора ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» запевнила, що її компанія готова вкласти у будівництво установки 50 млн грн і встановити її до 1 травня. Водночас директор компанії «ЛНК» розповів, що вартість їхньої установки становить 1,5 млн євро. Щодо термінів будівництва він пояснив, що її можна встановити за 6 місяців, а хто обіцяє зробити це швидше – обманює.

02.02.2017