В області зареєстровано 5 випадків менінгококової інфекції за 2 місяці.

 

Протягом грудня і січня 5 мешканців Львівщини потрапили до лікарні з менінгококовою інфекцією, повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко, інформує ЗіК.

 

«За грудень-січень було п’ять випадків госпіталізації з діагнозом «менінгококова інфекція». Одна людина була доросла, двоє – підлітки близько 17 років, ще двоє – діти», – зазначила Наталія Тімко.

 

Медик наголошує, що менінгококова інфекція вражає не лише дітей, а й дорослих. Вона може проявлятися у трьох формах: від банального нежитю (найлегша), запалення оболонки головного мозку (менінгіт) та менінгококцемія (найважча форма). Тоді відбувається підвищення температури і по тілу з’являється висип, у дітей – на сідницях та ногах.

 

«Запалення оболонки мозку проявляється головним болем, температурою, нудотою і блювотою. Джерелом інфекції є інші люди – носії. Захворювання передається через близький контакт з хворим навіть на відстані не більше ніж 1 метр», – додала Наталія Тімко.

 

Довідка

 

Менінгококова інфекція – гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання. Хвороба може перебігати у вигляді ураження носоглотки, або явного назофарингіту, або менінгококцемії чи гнійного менінгіту, рідше – з ураженням інших органів і систем. Збудник передається з крапельками слизу при кашлі, чханні, розмові.

 

Хоча інфекція може вразити людину у будь-якому віці, діти до 5 років становлять понад 70% всіх хворих.

01.02.2017