ЄІБ відрядив у Грибовичі своїх фахівців для розробки проекту рекультивації.

 

Європейський інвестиційний банк скерував до Львова фахівців для допомоги в підготуванні проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, розповів віце-прем'єр-міністр реґіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує Еспресо.

 

«Зараз Європейський інвестиційний банк направив до Львова своїх фахівців, щоб проект, який фактично у них відсутній, був професійно підготовлений і банк зміг би його профінансувати. Сьогодні це питання є в площині ухвалення рішення банком. А місту потрібно розробити якісний проект, який, до речі, банк попередньо оцінює в 35 млн євро», – розповів міністр.

 

Геннадій Зубко наголосив, що у місцевої влади достатньо коштів, щоб не чекати кредит, а починати рекультивацію самостійно.

 

«Для вирішення цього питання можна використовувати і гроші, вже оплачені львів'янами у податках. Бюджет розвитку Львова у 2017 році становить 1 млрд 800 млн грн, Мінреґіон зробив все для того, щоб забезпечити підтримку цього проекту. Думаю, місту потрібно активніше працювати в цьому напрямку», – зазначив Геннадій Зубко.

 

Як повідомляв Z, міський голова Львова Андрій Садовий обіцяв почати рекультивацію полігону ще минулого року восени, проте тоді не вдалося знайти спільну мову з мешканцями прилеглих до звалища населених пунктів і погодити виділення земельної ділянки.

26.01.2017