Дональд Трамп підтримав застосування тортур проти терористів.

Про це президент США заявив у інтерв'ю телеканалу ABC News.

 

 

Відповідаючи на запитання журналіста про ймовірність повернення таких тортур, як катування водою (імітація утоплення), Трамп повідомив, що за минулу добу він спілкувався з високопоставленими представниками розвідки і запитав у них, чи працюють тортури. «І відповідь була так, однозначно», – додав Трамп.

 

Він нагадав про безчинства бойовиків екстремістської організації «Ісламська держава». «Вони стріляють, вони відрізають голови нашим громадянам – і не тільки нашим – просто тому, що ті виявилися християнами на Близькому Сході. Якщо ІДІЛ чинить те, про що ми навіть не чули ще з доби Середньовіччя, то чому я повинен відчувати відразу до тортур водою?», - сказав Трамп.

 

Проте він зазначив, що поки що не вирішив, чи дозволяти спецслужбам такі методи допиту, і попросив нового міністра оборони Джеймса Меттіса і нового директора ЦРУ Майка Помпео проаналізувати допустимість цих дій з точки зору міжнародного права.

 

«Якщо вони не забажають на це йти – добре. А якщо захочуть – я працюватиму в цьому напрямку. Я хочу зробити все можливе рівно настільки, наскільки це дозволяє закон. Чи вважаю я ці методи ефективними? Однозначно так, я вважаю, що вони працюють», – пояснив Трамп.

 

Цікаво, що двома днями раніше Майк Помпео, виступаючи в Сенаті США під час затвердження його кандидатури на посаді директора ЦРУ, заявляв, що виступатиме проти спроб відновити жорстокі методи допиту підозрюваних в тероризмі.

26.01.2017