Україна вже вичерпала квоти на експорт меду до ЄС.

 

Станом на 11 січня 2017 року квоти на імпорт українського меду європейськими країнами вичерпано на 100%.

 

Про це йдеться у повідомленні Міністра аграрної політики та продовольства України.

 

Також на 64% вичерпано квоту на цукор, на 78% – на виноградні та яблучні соки.

 

"Як і в минулому році, українська аграрна продукція користується великим попитом серед європейських імпортерів. Про це свідчать показники використаних квот станом на 11 січня 2017 року. Наприклад, вже повністю використано обсяги тарифних квот для безмитного експорту українського меду. Квота на імпорт м'яса птиці на перший квартал поточного року також повністю вичерпана", – прокоментувала заступник міністра АПК з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

 

"Нова статистика знову підкреслює важливість нашої роботи у питаннях розширення доступу українських аграрних експортерів до ринків ЄС. Це питання залишатиметься в 2017 році на порядку денному роботи нашої команди", – додала чиновниця.

 

Згідно з інформацією міністерства, обсяг квоти (за принципом "перший прийшов - перший обслуговуєшся") для меду складає 5,2 тис. тонн, для цукру – 20,07 тис. тонн, для виноградного та яблучного соків – 12 тис. тонн.

 

Інтернет-сайт Української аграрної конфедерації уточнює, що "медову" квоту вичерпали ще 4 січня. На момент закінчення квоти 37,7% (або 1 958,2 тонн) від її обсягу вже доставили європейським імпортерам.

 

13.01.2017