Адміністрацію морських портів очолив латвієць Вецкаганс.

 

Виконувачем обов'язків голови державного підприємства "Адміністрація портів України" призначено латвійця Райвіса Вецкаганса.

 

У четвер міністр інфраструктури Володимир Омелян відрекомендував Вецкаганса трудовому колективу підприємства в Одесі, інформує прес-служба міністерства.

 

"Я наполягаю на тому, що АМПУ має бути реформована та перетворена на прозоре та ефективне підприємство, яке працює на державу і відстоює державний, а не приватний інтерес. В цьому розрізі Райвіс Вецкаганс має повну свободу дій", – заявив Омелян.

 

Міністр очікує на рішучі реформи держпідприємства. "Державний інтерес і державний контроль над державними ж підприємствами мають бути вище за приватні інтереси. Я відстоюю і відстоюватиму саме такий підхід", – зазначив міністр.

 

Аґенція УНІАН зазначає, що громадянин Латвії Райвіс Вецкаганс має понад 16 років успішної діяльності в управлінні підприємствами сектору транспорту і логістики, пароплавства та фінансових послуг. Був на посадах члена правління, віце-президента "Латвійського пароплавства", члена правління найбільшого портового терміналу по обробці навалювальних і генеральних вантажів в країнах Балтії Rigas Centralais Terminals, голови правління Riga Container Terminal.

 

У структурі Міністерства інфраструктури вже працює кілька іноземних менеджерів: "Укрзалізницю" очолює Войцех Бальчун, а Укравтодор – Славомір Новак.

 

12.01.2017