4 людини загинули від переохолодження.

 

У Львівській області з початку року від переохолодження загинули 4 людини, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський під час засідання міжвідомчого оперативного штабу, інформує УНН.

 

«За оперативною інформацією, маємо дані з 6 областей. На сьогодні з приводу переохолодження та відморожень звернулася до закладів охорони здоров’я 51 людина, маємо, на жаль, 4-х загиблих. Всі загиблі є зі Львівської області», – сказав Олександр Лінчевський.

 

У департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА повідомили про двох госпіталізованих з обмороженнями людей.

 

Зокрема, учора, 5 січня, о 12:00 до Служби порятунку «101» надійшло від чергової Жовківської центральної районної лікарні повідомлення про те, що в хірургічне відділення потрапив з діагнозом «загальне переохолодження та обмороження другого ступеня обох стоп» 55-річний житель Жовкви.

 

Сьогодні ж, 6 січня, о 00:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від чергової Сокальської центральної районної лікарні про те, що в хірургічне відділення потрапив житель села  Ільковичі в Сокальському районі. Діагноз потерпілого – «обмороження другого та третього ступеня обох кистей». За даними медиків постраждалий перебував у стані алкогольного сп’яніння.  

 

Директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна повідомила, що у Львові за минулу добу пунктами обігріву скористались 49 людей, інформує прес-служба ЛМР.

 

Зокрема, у пункт обігріву, що на вул. Кирилівській, 3а (приміщення Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян) прийшли зігрітись 47 осіб, і 2 осіб – у пункт обігріву на вул. Сербській, 15 (приміщення ЛКП «Старий Львів»).

 

На час холодів (до 8 січня включно) у Львові цілодобово працюють три пункти обігріву: на вул. Кирилівській, 3а (Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян), на вул. Сербській, 15 (приміщення ЛКП «Старий Львів»), на вул. І. Франка, 56 (монастир святого Климентія ордену редемптористів).

 

У Львівській області працює 38 стаціонарних і 2 мобільних пункти обігріву.

06.01.2017