Кількість хворих на грип та ГРВІ зменшилась.

 

Минуло тижня у Львівській області на грип та ГРВІ захворіло 28 864 людини, що на 1 373 менше, порівняно з попереднім тижнем, інформує ЛГ з посиланням на Львівський обласний лабораторний центр.

 

У Львові також незначно зменшилась кількість хворих: минулого тижня захворіли 10 035 людей, що менше, порівняно з попереднім тижнем, на 12 осіб.

 

За даними Львівського обласного лабораторного центру, епідемічний ріст захворюваності спостерігається на 26 територіях області. Перевищення епідпорогів зареєстровано у Сколівському, Старосамбіврському, Яворівському, Сокальському, Городоцькому, Стрийському, Кам’янко-Бузькому, Буському, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Жовківському, Самбірському, Золочівському, Радехівському, Бродівському, Мостиському, Дрогобицькому районах, а також у містах Стрий, Борислав, Червоноград, Львів, Самбір, Дрогобич, Трускавець.

 

Вірусологічна лабораторія ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» дослідила 116 зразків матеріалу від хворих із підозрою на грип і ГРВІ, у 37 осіб (32%) визначені РНК вірусів грипу типу А.

 

Як повідомляв Z, в області раніше зареєстровано 4 летальних випадки: померла однорічна дитина у Буському районі, чотирирічна – у Стрию, та двоє жінок з Жовківського і Золочівського районів. До них додалась смерть жінки з Радехівського району. У чотирьох випадках встановлено, що померлі хворіли на грип типу А(H3N2). П’ятий випадок (Радехівський район) ще досліджують.

 

Лікарі попереджають, що пік захворюваності ще попереду. Зростання можливе після канікул, коли діти підуть до школи, з піком у лютому.

03.01.2017