У 8-ми областях відкрито 10 кримінальних проваджень через львівське сміття.

 

Щодо незаконного вивезення сміття зі Львова в інші регіони України відкрили 10 кримінальних проваджень у 8-ми областях, кажуть в Головному слідчому управлінні Нацполіції України, інформує ЗіК.

 

«Станом на 20 грудня за фактами незаконного вивезення та розвантаження сміття з м. Львова розслідується 10 кримінальних проваджень (Житомирська область – 3 справи, Вінницька, Сумська, Дніпропетровська, Чернівецька, Полтавська, Київська та Черкаська області – по одному провадженню в кожній)», – ідеться в повідомленні.

 

Як повідомляв Z, після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львів залишився без полігону для вивезення сміття. Спочатку відходи возили на сміттєспалювальний завод в Києві, а також в Луцьк, Житомир, в міста Львівської та Івано-Франківської областей, тощо. Проте з часом більшість з них відмовились приймати сміття зі Львова.

 

Зараз Львівська облдержадміністрація оголосила інвестиційний конкурс на будівництво трьох сміттєпереробних підприємств на території області, а Львівська міська рада шукає ділянку для придбання під новий полігон ТПВ.

29.12.2016