Росію позбавили права на проведення Кубка світу з ковзанярського спорту.

Відповідне рішення ухвалив Міжнародний союз ковзанярів (ISU).

 

 

ISU відмовив російському Челябінську в праві проведення заключного етапу Кубка світу з ковзанярського спорту, який повинен був відбутися в цьому уральському місті з 10-го до 12-го березня 2017 року.

 

Як підкреслюється в заяві, розміщеній на сайті ISU, ухвалене рішення стало реакцією Союзу на публікацію другої частини доповіді Річарда Макларена про допінґ у російському спорті.

 

«У зв'язку з тим, що в звіті репрезентовано значну кількість суттєвих доказів, а також через невизначеність долі низки атлетів, увагу – в разі проведення заходу на території Росії – було б прикуто не до спорту, а до звинувачень і суперечностей», – вважають в організації.

 

Також рада ISU взяла до уваги заяву Міжнародного олімпійського комітету від сьомого грудня і його наступні рекомендації до міжнародних федерацій з зимових олімпійських видів спорту не підтримувати проведення в Росії великих спортивних заходів.

 

За рішенням ISU фінал Кубка світу з ковзанярського спорту пройде «в іншій країні», інформація щодо конкретного міста, куди перенесуть змагання, буде надана найближчим часом.

 

Нагадаємо, що кількома днями раніше Міжнародна федерація біатлоністів, послуговуючись аналогічними мотивами, позбавила Росію права на проведення етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені.

23.12.2016