Сесія міськради супроводжується пікетами проти сміття і платної стоматології.

 

У Львові мешканці районів, прилеглих до майбутньої сміттєпресувальної лінії в районі Рясне у промзоні Сільмашу, пікетують міську раду з вимогою припинити встановлення обладнання, пише Дивись.Інфо.

 

Люди виступають проти розміщення на території будь-якого господарства, пов’язаного з роботою з відходами. Вони вимагають земельні ділянки промзони виставити на відкритий аукціон і дотриматися обіцянки, даної мешканцям 1 грудня, про те, що у межах міста пресування сміття відбуватися не буде.

 

Крім того, мешканці вимагають створити ландшафтний заказник «Торфовище Білогорща».

 

Як повідомляв Z, мешканці Рясного два дні поспіль вечорами перекривали дорогу в районі, намагаючись привернути увагу до проблеми.

 

Також сьогодні міську раду пікетують працівники комунальних стоматологічних закладів, які протестують проти суттєвого скорочення фінансування галузі.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий спочатку був відсутній на засіданні, проте на вимогу пікетувальників засідання призупинили, а Андрієві Садовому зателефонували, аби він прийшов. Очільник міста з’явився за півгодини, пройшовши живим коридором під вигуки «Ганьба!» і «Брехун», потому подякував містянам.

22.12.2016