Мінінфраструктури під гакерською атакою.

 

Офіційна інтернет-сторінка Міністерства інфраструктури України протягом дня перебуває під гакерською атакою.

 

Про це повідомила прес-секретар міністерства Марина Котко на своїй сторінці у Facebook, додавши, що сайт працює в обмеженому режимі.

 

"Розцінюємо атаки на сайт як складову кібератак на ресурси органів державної влади, які посилились протягом останнього тижня", – прокоментувала Котко.

 

Службовці міністерства повідомили про напад Службі безпеки України, Національній поліції, кіберполіції.

 

Напередодні потужної атаки зазнали інформаційні системи "Укрзалізниці". Як повідомив сьогодні голова правління УЗ Войцех Балчун, роботу систем майже відновили, всю інформацію збережено. "Поїзди курсують без затримок, заходи безпеки дотримуються... Відновили онлайн-продаж квитків", – написав Балчун на своїй сторінці у Facebook, додавши, що частина служб була змушена перейти на паперовий документообіг.

 

На думку очільника залізниці, метою кібератак було "внести хаос і посіяти паніку", та залізничники на це не піддалися. "Ці виклики – сиґнал, що рухаємося у правильному напрямку", – підсумував Балчун.

 

У Мінінфраструктури відбулася нарада щодо безпеки інформаційних систем. Як поінформувала прес-служба, державні підприємства транспортної галузі запроваджують особливий режим контролю захисту IT-систем.

 

"Інформаційний захист транспортної галузі – питання державної безпеки. Реакція на спроби будь-якого зовнішнього втручання в сферу IT має бути миттєвою", – заявив заступник міністра Юрій Лавренюк.

 

У нараді взяли участь керівники "Укрпошти", "Украероруху", "Укрводшляху", представники "Укрзалізниці", аеропортів тощо.

 

16.12.2016