Надія Савченко потайки зустрілася з Захарченком і Плотницьким.

 

Ватажок проросійського руху "ЛНР" Ігор Плотницький підтвердив інформацію про те, що він разом із керівником організації "ДНР" Олександром Захарченком мав у Мінську зустріч із Надією Савченко.

 

Про це повідомляє ria.ru.

 

За словами Плотницького, на зустрічі з Надією йшлося про обмін бранцями за формулою "всіх на всіх". Ватажок екстремістського руху "ЛНР" каже, що настав час "вирішувати питання не військовим, а мирним шляхом". "Це треба сприймати правильно, треба розуміти, що весь цей процес іде у рамках мінських переговорів", – сказав Плотницький, котрого Надія Савченко раніше називала координатором свого викрадення.

 

Надія Савченко наразі не підтвердила інформації про зустріч із сепаратистами. У неділю на конференції в Києві, присвяченій полоненим, вона відмовилася відповідати на питання журналіста видання ЛІГА.net про свою поїзку до Мінська. "Я не для того сюди прийшла, щоб відповідати на ваші питання", – сказала депутат. На повторне питання – відрубала: "Я що, не ясно сказала?!" Інша журналістка двічі повторила запитання вже під час конференції – Савченко підвищила голос.

 

Згідно з інформацією видання ЛІГА.net, зустріч відбулася 7 грудня за сприяння ФСБ РФ. Надію Савченко нібито використовують для того, аби дискредитувати українську владу в процесі обміну полоненими, а також примусити офіційний Київ розпочати прямі переговори із Захарченком та Плотницьким. "Родичів заручників втягують у огидні маніпуляції: нібито треба вести прямі переговори, щоб вони віддали людей, і що українська влада нічого не робить. Матері дуже радикально налаштовані й відчувається, що їх накручують", – заявив один із представників України у контактній групі.

 

Між тим, Ігор Плотницький про посередника в особі Надії Савченко каже: "Ця проблема мусить отримати висвітлення у стінах Верховної Ради не лише з одного боку: мають чути і бачити наш голос, наше трактування". "Вирішення цього питання, гадаю, в найближчий час... буде закріплене на державному рівні, і більшість своїх людей ми назад заберемо", – заявив ватажок руху "ЛНР".

 

12.12.2016