Лише за пів дня у місті трапилось понад 30 ДТП.

 

Сьогодні, 8 грудня, через ожеледицю у Львові лише за пів дня сталося понад 30 ДТП. Водіям нагадують про заходи безпеки й радять не виїжджати на вулиці без особливої потреби, інформує Твоє місто.

 

«Поліція Львова сьогодні до 13:00 зафіксувала 32 ДТП», – повідомив Роман Бліхарський, командир другого батальйону управління патрульної поліції Львова.

 

Причина більшості аварій та надскладної ситуації на дорогах міста – ожеледиця.

 

У зв'язку з погіршенням погоди, водіїв просять обирати помірну швидкість, дотримуватись дистанції між транспортними засобами і по змозі утримуватися від використання автомобіля. Водночас пішоходів також закликають бути уважними та обережними.

 

У ДСНС дають поради водіям, які все ж виїхали на дороги в ожеледицю.

 

«Головна помилка водія на слизькій дорозі – різкі рухи. При заносі автомобіля на дорозі ні в якому разі не потрібно тиснути на гальмо. Варто гальмувати переривчасто, це дасть можливість вашій машині вирівнятися, вийти з невеликого заносу.

 

Завжди будьте готові увімкнути нижчу передачу: гальмування  двигуном при ожеледі є дуже ефективним. Ніколи не їдьте в ожеледь на нейтральній передачі і тим більше не гальмуйте на ній.

 

Заздалегідь знижуйте швидкість руху, наближаючись до зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів.

 

Пам'ятайте, що пішохід також йде слизькою дорогою і не може швидко зупинитися. Не слід подавати звуковий сиґнал, особливо поблизу пішохода – він може послизнутися і впасти в безпосередній близькості від автомобіля. Будьте особливо уважні до дітей, вагітних жінок і пішоходів похилого віку.

 

Слизька дорога не прощає несподіванок, тому інші водії заздалегідь повинні знати про ваші наміри. Завчасно вмикайте вказівники поворотів, а якщо вам потрібно знизити швидкість або зупинитися – заздалегідь поблимайте стоп-сиґналами», – застерігають в ДСНС.

08.12.2016