Військові навчання завершились – всі ракети були влучними.

 

Військове командування повідомило про виконання в повному обсязі завдань під час військового вишколу з випробуванням ракет на узбережжі Чорного моря.

 

Про це йшлося під час доповіді міністра оборони та начальника генерального штабу ЗСУ президентові України Петру Порошенку, поінформував прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

 

"Відбулося 16 пусків українських ракет. Усі досягли цілей. Завдання на сьогодні виконано в повному обсязі", – переповів речник.

 

Як повідомив телеканалу "112-Україна" голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, навчання згідно з чітким планом і завершилися о 14:00. "Ми використовуємо свій полігон, який нещодавно відродили, тому що після Радянського союзу цей полігон був нівельований. Ми його відновили, і це перші навчання на полігоні із застосуванням зенітних ракетних військ. Ми проводимо навчання на своїй території, у своїй акваторія, території окупованого Криму вважається українською, будь-яких загроз цивільному населенню навчання не несуть", – додав Гордєєв.

 

Начальник прес-центру повітряного командування "Південь" Володимир Крижановський зазначив, що перший день пройшов успішно і без ускладнень. "Випробовували розрахунки зенітно-ракетних комплексів, відпрацьовували ураження площини окремого об'єкта, ураження крилатої ракети і повітряних цілей", – повідомив він.

 

01.12.2016