Студенти-учасники АТО отримуватимуть від голів ОДА і облради по тисячі грн на місяць.

 

Постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків затвердила внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки, якими, зокрема, передбачається призначення щомісячних стипендій голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради учасникам антитерористичної операції, які навчаються за кошти фізичних осіб у вищих навчальних закладах державної та комунальної власності, інформує Курс.

 

За словами заступника начальника департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івана Будзака, в івано-франківських ВНЗ навчається близько 30 осіб, які підпадають під цю категорію. Вони отримуватимуть по 1 тис. грн стипендії на місяць.

 

Загалом планується виділити 300 тисяч гривень. Голова обласної ради Олександр Сич зазначив, що потрібно враховувати і рейтинг, щоб стипендію могли отримати ті, хто краще навчається.

 

Як повідомляв Z, нещодавно постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування затвердила рішення «Про навчання депутатів та осіб, які перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування», яким пропонується оплатити навчання в університеті нафти і газу 4-х депутатів та однієї помічниці депутата.

01.12.2016