ФСБ затримала ще одного «шпигуна».

 

Федеральна служба безпеки Росії повідомила про затримання у Севастополі колишнього російського військового за "шпигунство на користь України".

 

Згідно з версією ФСБ, колишній військовослужбовець штабу Чорноморського флоту РФ капітан II ранґу запасу Леонід Пархоменко виконував завдання Головного управління розвідки Міноборони України, "збирав й передавав іноземній спецслужбі відомості про діяльність Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю".

 

У Міністерстві оборони України заявили, що інформація про затримання аґента є елементом масштабної пропаґандистської і спецслужбістської діяльності РФ.

 

"Ми прогнозуємо, що вони і надалі будуть вдаватися до фейкової практики виявлення начебто «шпигунів», тому що на території анексованого Криму на сьогоднішній день залишається близько 10 тис. потенційних «шпигунів», «диверсантів», «розвідників» від України, які колись служили та на сьогоднішній день не мають жодного відношення до військової служби, займаються сім'єю, бізнесом, і просто зараз вони опинилися в так званій групі ризику", – заявив речник Міноборони Андрій Лисенко у коментарі УНІАН.

 

24.11.2016