ГПУ зайнялась незаконною приватизацією Львівської вугільної фабрики луганськими фірмами з оточення Королевської.

 

Згідно з ухвалою Печерського райсуду Києва від 25 жовтня слідчі ГПУ отримали тимчасовий доступ до матеріалів реєстраційної справи ПАТ «Львівська вугільна компанія», інформують Наші гроші.

 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службовці ФДМУ, представники комісії приватизації ЦМК ДП «ЦЗФ «Червоноградська», а також службові особи ЗАТ «Львівсистеменерго» до активів ВАТ «Львівська вугільна компанія» включили безнадійну заборгованість низки ліквідованих підприємств на суму 12,17 млн грн і вартість ремонтно-будівельних робіт на 17,95 млн грн, тоді як вказані роботи не проводились. Водночас при формуванні статутного капіталу не враховано заборгованість ЗАТ «Львівсистеменерго» перед ЗАТ «Альфа-банк» у сумі 30 млн. грн.

 

Внаслідок таких порушень приватизацію проведено незаконно: за заниженою вартістю і без аукціону. У результаті держава втратила контрольний пакет акцій підприємства», – вважають прокурори.

 

Суд дав тимчасовий доступ ГПУ до матеріалів реєстраційної справи ПАТ «Львівська вугільна компанія» у відділі держреєстрації Сокільської РДА у Львівській області.

 

Більше половини акцій фабрики належить ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони зареєстровані в окупованому бойовиками Луганську і належать до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку», екс-міністра соцполітики Наталії Королевської.

21.11.2016