США і ЄУ домовилися зберегти санкції проти Росії.

Домовленості досягнуто під час зустрічі в Берліні американського президента Барака Обами і лідерів п’яти найвпливовіших держав-членів Європейської Унії.

 

 

На берлінській зустрічі в п'ятницю, 18 листопада, окрім глави Білого дому були присутніми: бундесканцлерка Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, а також прем'єр-міністри Італії Маттео Ренці, Великої Британії Тереза ​​Мей та Іспанії Маріано Рахой.

 

У ході мультилатеральних перемовин учасники зустрічі погодилися, що санкції проти Росії повинні зберігатися, допоки російська влада не виконає свої зобов'язання щодо вирішення конфлікту на сході України – повідомило видання Handelsblatt.

 

У спільному комюніке лідери шести країн висловили занепокоєння тим, що жодне укладене на сході України перемир'я не протрималося довго. У ньому також наголошується на необхідності гарантування безпеки та проведення вільних і чесних виборів на підконтрольних сепаратистам регіонах Донецької і Луганської областей.

 

Водночас США і країни ЄУ продовжують наполягати на дипломатичному вирішенні як українського, так і сирійського конфліктів. Учасники перемовин знову висловилися за те, щоб урядова армія Сирії, а також її союзники Росія та Іран негайно припинили бомбардування сирійського міста Алеппо і в місто було відновлено доступ гуманітарної допомоги.

18.11.2016