Україна передала Брюсселю пропозиції щодо ситуації з забороною експорту лісу.

 

Кабінет міністрів України скерував до Європейської комісії свої пропозиції щодо врегулювання питання з забороною експорту лісу-кругляку.

 

Про це повідомив голова представництва ЄС в Україні Г'ю Мінгареллі в інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Дійсно, вже є пропозиції. Зараз ці пропозиції скеровані до Європейської комісії і розглядаються. Це складне питання, і ми працюємо разом із українськими партнерами над пошуком вирішення цього питання", – сказав Мінгареллі.

 

Посол нагадав, що для оформлення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС очікує від офіційного Києва не лише скасування експорту необробленої деревини, а й врегулювання проблеми з відновленням допомоги внутрішньо переміщеним особам. "Зараз є два невирішених питання, перше – це скасування заборони на експорт лісу, а друге – це відновлення виплат соціальної допомоги внутрішнім переселенцям... І, на мою думку, ці два питання можна вирішити достатньо оперативно", – сказав амбасадор.

 

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила 10-річний мораторій на експорт лісоматеріалів і пиломатеріалів у неообробеному вигляді (лісу-кругляку) у квітні 2015 року.

 

17.11.2016