Анґела Меркель має намір знову балотуватися на посаду бундесканцлера.

Про це заявив її однопартієць голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Рьоттґен (Norbert Röttgen) в інтерв'ю телекомпанії CNN.

 

 

«Вона (Анґела Меркель) балотуватиметься на посаду канцлера. Меркель виступає наріжним каменем західної політичної концепції і активним глобальним політичним гравцем. Вона сповнена рішучості, вона хоче і готова зробити свій внесок у зміцнення міжнародного ліберального порядку. Так що вона братиме участь у виборах і вестиме політику відповідального лідера», – запевнив  Рьоттґен у вівторок, 15 листопада.

 

Наступні вибори до Бундестагу Німеччини відбудуться восени наступного року. Якщо Меркель не передумає, то це буде учетверте, коли вона поведе свою парію Християнсько-демократичний союз на парламентські вибори.

 

Меркель обіймає посаду бундесканцлерки Німеччини з 2005 року. Щоправда уподовж минулого року її популярність нівроку похитнулася. Багатьох німців розчарувало те, як чинна влада дає собі раду з міґраційним кризою.

 

Згідно з останньою соціологією, приблизно половина німців не хотіла б бачити Меркель на чолі уряду учетверте. На користь її подальшого перебування на посаді висловилося лише 42 відсотки учасників опитування, проведеного соціологічним інститутом Emnid на замовлення тижневика Bild.

 

У той же час серед прихильників очолюваного Анґелою Меркель Християнсько-демократичного союзу за її нову каденцію виступило 70 відсотків респондентів, а 22 відсотки - проти. 

15.11.2016