Апеляційний суд залишив Дмитра Міхальця на посаді.

 

В апеляційному суді Івано-Франківської області розглянули скаргу прокуратури на рішення міського суду у справі начальника патрульної поліції міста Дмитра Міхальця. Прокуратура вимагала відсторонити обвинуваченого у перевищенні службових повноважень патрульного від займаної посади, проте суд не погодився, інформує Курс.

 

Під час попереднього засідання Івано-Франківський міський суд відмовив у клопотанні прокуратури відсторонити на два місяці Дмитра Міхальця від займаної посади. В якості запобіжного заходу для поліцейського, якого обвинувачують у побитті учасника АТО, обрали особисте зобов'язання.

 

Сьогодні прокурор вимагав скасувати ухвалу міського суду і відсторонити Дмитра Міхальця від займаної посади начальника управління патрульної поліції Івано-Франківська, мотивуючи це тим, що перебування правоохоронця на посаді впливатиме на свідків.

 

Адвокат Дмитра Міхальця назвав апеляцію прокурора необґрунтованою. 

 

«На мою точку зору, думка прокурора, що Міхалець через своїх підлеглих може тиснути на потерпілого, є необґрунтованою. Те, що Міхалець може незаконно впливати на свідків, – теж суб'єктивна думка прокурора. Жодних спроб перешкоди слідству чи суду через підлеглих мій підзахисний не чинив», – сказав адвокат.

 

Колегія апеляційного суду вирішила відхилити апеляційну скаргу прокурора і залишити ухвалу міського суду без змін.

14.11.2016