«Народна самооборона» звернулась до Апеляційного суду на захист Дмитра Міхальця.

 

Громадська організація «Народна самооборона Івано-Франківської області» висловила підтримку у проведенні чесного розслідування у справі очільника франківських патрульних Дмитра Міхальця, якого обвинуватили у побитті людини, пише Бліц-Інфо.

 

«У членів нашої організації складається враження, що окремі посадові особи Івано-Франківської прокуратури керуються іншими мотивами, аніж захист прав свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави», - йдеться у зверненні.

 

Відтак, «Самооборона» просить апеляційний суд про неупереджений розгляд справи.

 

Як повідомляв Z, Дмитру Міхальцю інкримінують «умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України)». Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

 

Разом з тим, івано-франківські ЗМІ повідомляють, що потерпілий у справі АТОвець Іван Чайковський – колишній інспектор ДАІ, який служив в батальйоні спецпризначенців.

Під час служби в правоохоронних органах на Івана чайковського були відкриті провадження за перевищення службових повноважень і навіть втечу з місця ДТП.

09.11.2016