Суд обрав запобіжний захід Дмитрові Міхальцю.

 

Сьогодні, 28 жовтня, міський суд Івано-Франківська обрав керівнику патрульної поліції міста Дмитрові Міхальцю, якого обвинувачують у побитті ветерана АТО, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання прибувати в суд на кожну вимогу, інформує ГК.

 

Прокуратурі ж у вимогах відсторонити Дмитра Міхальця від виконання службових обов’язків на 2 місяці та призначити підозрюваному заставу у розмірі орієнтовно 100 тис. грн суд відмовив.

 

Прокурор обвинувачення Богдан Бурак заявив, що відсторонення від посади допоможе об’єктивному розслідуванню, адже буцім-то потерпілий ветеран працює в тому ж приміщенні, що і Дмитро Міхалець, водієм, і в разі не відсторонення є ризик тиску на потерпілого зі сторони патрульних поліцейських.

 

Захисник керівника патрульної поліції Ігор Кукушкін заперечив прокурору, адже наразі Дмитро Міхалець не є винним в жодному злочині. Окрім того, додав він, з моменту подання позову минуло півтора місяці і жодної інформації про примус чи зловживання положенням зі сторони підозрюваного не було.

 

«Аплодисменти залу в момент оголошення ухвали доводять, що Міхалець на своєму місці. Відсторонення дасть підставу вважати громадянам, що з поліцією можна робити все що завгодно. Це не принесе користі державі», – каже Ігор Кукушкін.

 

«Мене призначили начальником патрульної поліції Івано-Франківська. І я живу своєю роботою. В разі відсторонення мене, це буде сильний моральний удар для моїх підлеглих. Я прошу розглянути моє звернення про невідсторонення. Я ставлюся до всіх людей з повагою. З потерпілим я вітаюсь, щодня кажу йому «доброго дня», і не чиню на нього жодного тиску», – сказав Дмитро Міхалець.

 

Присутній на засіданні народний депутат Віктор Шевченко заявив, що готовий поручитись за Дмитра Міхальця, інформує Курс.

 

«Всім відомий рівень довіри суспільства до патрульних. Відповідно, і до самого Дмитра Міхальця. Я знаю особисто пана Міхальця, можу гарантувати його чесність і відповідальність. Я вважаю, що є дуже велика увага громади до цього процесу. Зараз ми обираємо запобіжний захід не лише для керівника патрульної поліції, а й для всієї патрульної поліції. Ми зараз можемо дати ляпаса патрульній поліції, а вони мають найбільшу підтримку у суспільстві. Крім того, я, як народний депутат, якому довіряє громада, так само готовий взяти на поруки пана Міхальця», – сказав він.

28.10.2016