"Нафтогаз" заперечив про приєднання Генічеська до російської "труби".

 

НАК "Нафтогаз України" повідомив, що місто Генічеськ на Херсонщині живиться українським газом, а російське паливо з Криму до України не надходить.

 

Про це йдеться у повідомленні НАК у відповідь на ініціативу президента РФ Володимира Путіна підвести природний газ у Генічеськ.

 

"Добових обсягів видобування на родовищі Стрілкове більш ніж достатньо для покриття поточних потреб Генічеська. Газ з окупованої території АР Крим зараз не надходить. Заяви про протилежне - неправдиві", - ідеться у повідомленні НАК на сторінці у Facebook.

 

12 листопада прес-служба Кремля повідомила, що президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з самопроголошеним "головою" уряду анексованого Криму Сергієм Аксьоновим розпорядився подати газ в український Генічеськ із окупованого Криму. За словами Аксьонова, прохання надати паливо надійшло від мешканців Генічеська.

 

Подібна історія трапилася у січні, коли російські-медіа повідомили про звернення від міського голови Генічеська до Володимира Путіна з приводу нестачі палива. Бурмистр спростував чутки.

 

14.11.2016