Депутати проти будівництва сміттєпереробного заводу поблизу міста.

 

Депутати Новороздільської міської ради сьогодні, 11 листопада, на позачерговій сесії ухвалили заяву про недопущення будівництва сміттєпереробного комплексу на порушених гірничо-хімічною промисловістю землях поблизу міста, сказав депутат Новороздільської міської ради від «Батьківщини» Володимир Засанський, інформує Львівький портал.

 

Заяву, за словами депутата, скерують до Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Миколаївської райдержадміністрації.

 

«Також ми звернулися до сільських рад навколишніх населених пунктів, щоби вони також підтримали нашу заяву, продублювали і також звернулися до ОДА», –  сказав Володимир Засанський.

 

«Вчора наш мер був на нараді в обласній адміністрації, і йому ніхто навіть не «заїкався» про цю всю ситуацію. Фактично, він також про це дізнався із преси», – зазначив депутат.

 

Володимир Засанський додав, що у випадку, якщо позицію Нового Роздолу проігнорують, то громадськість вдасться до більш радикальних дій.

 

«Ще у 2012 році, коли міський голова Львова Андрій Садовий заявляв про те, що сміття возитимуть до нас, у Новий Розділ, ми провели спільну сесію міської ради та навколишніх сіл і ухвалили рішення про неприпустимість реалізації цих планів. Тому, будемо боротися й тепер», – заявив депутат.

 

Як повідомляв Z, учора, 10 листопада, голова ЛОДА Олег Синютка заявив, що є три ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу – у Дрогобицькому районі, у Яворівському та в Миколаївському – поблизу Нового Роздолу.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий учора ж повідомив, що місто будуватиме свій сміттєпереробний завод – окремо від області.

11.11.2016