У Львові відкриють музей Митрополита Андрея Шептицького.

 

У приміщенні монастиря, що перебуває у державній власності з правом оперативного управління Львівського державного університету внутрішніх справ, розмістять музей Андрея Шептицького, в якому буде зберігатись колекція з понад 600 експонатів, пов'язаних з постаттю Митрополита.

 

Про це йшлося під час зустрічі у Львівській облдержадміністрації, у якій взяли участь народні депутати України Микола Величкович, Михайло Хміль та Ігор Васюник, голова Львівської ОДА Олег Синютка, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Валерій Середа, о. Павло з Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви та парох церкви-музею Блаженного отця Климентія Шептицького о. Севастіян, інформує Львівський портал.

 

Наразі створено робочу групу, що напрацює дорожню карту передання приміщення колишнього монастиря на баланс Львівської обласної ради для послідовного передання його релігійній громаді Львівської Архиєпархії УГКЦ. В цьому приміщенні створять музей Митрополита Андрея Шептицького й розмістять започатковану Митрополитом збірку СТУДІОН.

 

На думку ректора Львівського університету внутрішніх справ Валерія Середи, для передання приміщення монастиря потрібно, щоб університет отримав альтернативне приміщення навзамін.

 

У музеї буде розміщена найбільша існуюча колекція з понад 600 експонатів, пов'язаних з постаттю Митрополита. Крім того, там розмістять найбільшу і найціннішу збірку українського сакрального мистецтва, яку утримує і постійно поповнює Церква. Ця збірка – старовинні твори сакрального мистецтва СТУДІОН (ікони, хрести, картини, скульптури), яку ще в 1909 році започаткував Митрополит Андрей.

 

 

11.11.2016