Кабмін готує нову версію Закону «Про концесію», – Тарас Возняк.

 

Директор Львівської ґалереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького Тарас Возняк заявив на своїй сторінці в мережі Facebook, що у Кабінеті Міністрів готують нову версію Закону «Про концесії», що дозволить передати в концесію Підгорецький замок на Львівщині.

 

«Шановне товариство, не даваймо себе приспати, гадаючи, що спроба концесіонувати Підгорецький замок (і не тільки) зупинена. Так, перша спроба стала явною і призупинена як незаконна, бо не відповідає Закону України "Про концесії" і ще багатьом речам (про які потім). Однак, у надрах Кабінету міністрів України зараз готується нова версія Закону України "Про концесії", який може чи має відкрити "концесіонерам" шлях до "концесіонування", а по-суті приватизації, будь-чого – в тому числі і таких об'єктів, як Підгорецький замок», – написав Тарас Возняк.

 

З його слів, група, яка хоче приватизувати замок, не зупинилась, а лиш хоче ввести свою діяльність в законне русло.

 

«Потрібна вся можлива пильність громади, народних депутатів (дякую їм, а їх немало, які й пригальмували процес), ЗМІ. Мусимо самоорганізовуватись. І самоорганізовуємося. Ми знову доходимо до моменту, коли наші можновладці скидають маски, а за ними подобизна Ніколая Яновича Азарова, який перший "концесіознув" історичні пам'ятки. Ніколай Янович просто безсмертний і сьогодні виступає під іншими прізвищами. Якими? На разі краще не припускати. Може таки одумаються. Хоча жадоба – справа нездоланна», – додав Тарас Возняк.

 

Як повідомляв Z, раніше народний депутат Ірина Подоляк заявила про таємні спроби уряду передати замок в концесію, ініціатором, за її словами, стали в Міністерстві економіки.

 

Згідно з українським законодавством, замки не входять до переліку об'єктів, які можна передавати в концесію.

 

Раніше на Львівщині все ж передали в концесію залишки замку в Старому Селі, проте об'єкт так і залишився занедбаним.

11.11.2016