Міськрада домовилась про мир з фірмою, що будувала готель на Федорова.

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив зміни до міського бюджету, за якими міська рада виділить з бюджету Львова  59 млн 728 тис. грн для ТзОВ «Українські інвестиційні системи», інформує Дивись.Інфо.

 

Йдеться про компанію, що провадила будівництво на вулиці Федорова, 23, допоки проти цього не виступила єврейська громада, адже на території будівництва колись розташовувалась єврейська дільниця і дослідження виявили її археологічну цінність.

 

«Фактично було укладено мирову угоду, зафіксовано суму, яка підлягає поверненню. Це не є завершення наших стосунків з ними. Зараз ми приймаємо рішення про повернення цих коштів і будемо в подальшому працювати», – пояснила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

 

Право оренди земельної ділянки на вулиці Федорова було продано з аукціону у 2007 році за 19 млн грн. Угода буда визнана недійсною з моменту укладення за позовом «Об'єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу». Відтак «Українськi iнвестицiйнi системи» звернулись до суду з позовом про вiдшкодування збиткiв до Львівської міської ради.

08.11.2016