Керівник карного розшуку Микола Гладюк просить закрити провадження щодо нього.

 

Сьогодні, 1 листопада, керівник карного розшуку ГУ Нацполіції у Львівській області Микола Гладюк не з’явився на суд, який розглядав справу щодо затримання його нетверезим за кермом, проте надіслав клопотання, в якому просить закрити провадження, інформує Zaxid.net.

 

Микола Гладюк і його адвокат зазначають, що в його діях немає складу злочину: 7 вересня він повертався з Києва після атестації, але не був за кермом і взагалі не був п’яним.

 

Щодо неявки в суд, то Микола Гладюк і його адвокат вказали, що не були належно поінформовані про дату судового засідання, що, однак це не завадило їм прислати клопотання.

 

Суддя переніс розгляд справи на 7 листопада, додавши, що будуть надіслані кілька повісток і правоохоронцю і правозахиснику.

 

У патрульній поліції поведінку Миколи Гладюка назвали «плювком у сторону правосуддя».

 

«Ми не є стороною у цій справі, але, на мою думку, це є плювок у сторону правосуддя. Півміста знає про розгляд справи, а сам Гладюк твердить, що не має інформації. Протокол на нього був складений за факт відмови від проходження експертизи на алкогольне сп’яніння. Це зафіксовано на відео. Всі відеоматеріали долучені до справи. Більше того, до справи долучений висновок повторно проведеної експертизи біологічного середовища, зробленої за ініціативи Управління внутрішньої безпеки, який встановив факт сп’яніння – 0,9 проміле. Так що я вважаю, що в клопотанні правди дуже мало», – сказав заступник начальника управління патрульної поліції Львова Максим Підболячний.

 

На думку громадських активістів, які прийшли в суд, позиція Миколи Гладюка – свідома спроба затягнути розгляд справи, аби вона була закрита за терміном позовної давності.

 

«Термін позовної давності для таких справ – 3 місяці. Якщо до 8 грудня не буде винесене рішення, справу закриють. Я думаю, що Микола Гладюк цього і добивається», ― сказав активіст дорожнього контролю Андріан Коробов.

 

Як повідомляв Z, Миколу Гладюка патрульні затримали 7 вересня за кермування в нетверезому стані, сам керівник карного розшуку стверджує, що він не був за кермом, а просто сидів в машині, до того ж – тверезий. На захист Миколи Гладюка став керівник ГУ Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія.

01.11.2016